Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

Az "Imádlak Szerelmem" posztok és a valóság

2021. január 05. - Molnár Marinetta

ke_pernyo_foto_2021-01-05_18_22_33.png

Már a két ünnep között kaptam az elkeseredett üzeneteket egyedülálló coacheejaimtól, hogy mennyire nehezen viselik, hogy a közösségi média tele van összebújós, ölelgetős, karácsonyfa előtt a tökéletes családdal (általában összeöltözve) ülős képpel, csupa olyan felirattal, hogy „Köszönöm, hogy vagy Szerelmem”, „Together Forever”, „Együtt a legjobb”, „Az Igazival”, stb. Aztán jöttek a „Boldog új évet Szerelmem”, és a hétköznapi „Vacsora Szerelmemmel”, vagy az „Annyira szeretlek Szerelmem” – kiírások, csak hogy néhányat említsek.

pexels-photo-6081714.jpeg

A legszebb az egészben, hogy azok közül, amiket én láttam, többről tökéletesen tudom, hogy az egyik fél éppen a válást/szakítást tervezi, vagy a gyönyörű képek mögött állandó veszekedés vagy totális elhidegülés rejlik.

A lényeg: az ilyen posztokra teljesen felesleges irigykedni és „eret vágni”, hogy nekünk miért nincs ilyen csodás életünk, és beletemetkezni a Bridget Jones filmekbe, és elhinni: „Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák.”

3523842_8870483d2cec4a88d663d490044a683a_wm.jpg

Belegondoltunk már abba, hogy ha valaki átlépte például a 3. X-et, miért is olyan fontos a külvilág orra alá dörgölni, hogy ő mennyire szerelmes és mennyire boldog? (Nem a celebekre és influenszerekre gondolok, mert nekik legtöbbször bevételük vagy több követőjük lesz egy-egy ilyen posztnak köszönhetően.) Ha például ott ül Veled szemben a párod, aki éppen eszik, akkor miért kell azt azonnal posztolni, és aláírni: „Jó étvágyat Szerelmem”? Miért nem mondja meg neki az illető személyesen anélkül, hogy ezt 1578 ismerőse tudtára hozná? Miért kell folyamatosan olyan képeket feltenni, ahol tökéletesen látszik a jegygyűrű, a tökély, a világ legnagyobb boldogsága, vagy a jómód?

vacsi2.jpg

Mert nagyon sokszor ez nem igaz. Bizonyára sokan látták az egyik dekoratív celeb hölgy exclusive karácsonyi fotóját, amin egy – bérelhető – luxusapartmanban, luxus – üres – ajándéktáskákkal, és egy csodásan feldíszített műfenyővel pózol. Nagyon szép, csupán a kép puszta illusztráció.  Gondoljunk bele, ha valami nekünk teljesen természetes, ADOTT, amiből nincs hiányunk, azt nem kell mutogatni, megerősíteni, bizonygatni. Az van. Annak örülünk, boldogok vagyunk, még ha olykor nem is olyan tökéletes minden. De nem posztoljuk ki úton-útfélen,  mert nincs rá szükségünk. Hiszen mi sem természetesebb. Popper Péter azt írja: „Mindig azt kell bizonygatni szavakban és jelszavakban, ami nincs, amiben valakinek fogyatékossága vagy hiánya van – ami van, az nem szorul igazolásra. Erre szoktam példaként felhozni azokat a férfiakat, akik állandóan a szexuális teljesítményükkel dicsekszenek társaságban, és mindenkinek arról ömlengenek, mennyire bomlanak utánuk a nők, és miféle kalandjaik vannak, voltak, lesznek. Ezektől az uraktól már harminc perc elteltével bátran meg lehet kérdezni: mióta tetszik potenciazavarokkal küzdeni?” Imádom...

Régi emlékem, hogy miután eljöttem szülővárosomból, egy ottani pár folyamatosan közös képeket posztolt ki – utazások, közös evések, „csak úgy” képek, eljegyzés, házasság, nászút, stb. -, amiken egymásnak üzengettek. Kis szünet – 1-2 hét eltelt, hogy nem botlottam bele a szerelmet bizonygató képekbe -, majd egy újabb poszt a pózoló feleségről, aláírás: „Annyira büszke vagyok rád Szerelmem”. Újabb néhány hét szünet, és a feleség posztja egy másik úriemberrel: „Te vagy az Igazi Szerelmem.” Annyira belém égett, hogy néhány hét alatt egyik óriási szerelemből átestünk a másik igazi, nagy szerelembe. Azért lássuk be, ez nagyon ritkán és nehezen működhet így.

Természetesen mindezzel nem azt mondom, hogy semmit se osszunk meg az ismerőseinkkel, mert időnként igenis jó a boldogságunkat világgá kürtölni és megünnepelni, olvasni a kedves és támogató hozzászólásokat, de ha valakinél folyamatosan a szerelem, boldogság bizonygatását látjuk, ott valami nagyon hiányzik – sokszor leginkább a szerelem és a boldogság, vagy az ebben való bizonyosság.

Szóval kedves Hölgyek és Urak, akik épp egyedül, vagy "bonyolult", fel nem vállalt kapcsolatban, vagy mélyponton, vagy akár nehézségek közepette vagytok: kérlek ne irigykedjetek, ne fájdítsátok a szíveteket azzal, hogy mit láttok a közösségi médiában, mert sokszor – akárcsak a celeb hölgy esetében – a kép csupán illusztráció, sőt, akár illúzió. Kívánom Nektek, hogy KIZÁRÓLAG MAGATOKKAL, a magatok boldogulásával és boldogságotok megteremtésével foglalkozzatok. És legyen előttünk Bridget Jones felismerése:

„Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz.”

Ennek fényében merjünk változtatni, és tenni magunkért, hogy nekünk IGAZI, VALÓS boldogságunk és életünk legyen!

Ha Te is hasonló helyzetben érzed magad, és/vagy szeretnél változtatni az életeden, kérlek látogass el a www.onkep.com oldalra és keress bizalommal!

Marinetta

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr4616373200
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása