Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

Az akarat ereje

2020. június 25. - Molnár Marinetta

Stig Pryds dán szabadtüdős merülő bajnok története tanulságos eset. Súlyos izületi gyulladásban szenvedett, amit a folyamatos gyógyszeres kezelés sem tudott megszüntetni. Miután a kezelések nem hoztak javulást, eldöntötte, hogy 5 év elviselhetetlen fájdalom és temérdek orvosság után gyökeresen átalakítja az életét: elkezdett jógázni, megváltoztatta az étkezési szokásait, és megismerkedett a szabadmerüléssel. Hónapokon belül hatalmas javulást ért el, ismét tudott bot nélkül járni és játszani a lányaival. Mi több, egy éven belül elkezdte a rekordok felállítását (később már világversenyekre járt), és hamarosan már arról tartott másoknak előadást, hogy hogyan küzdjenek meg az autoimmun betegségekkel, és legyenek irányítói a saját életüknek. 

under-water-1819586_1920.jpg

A története hatalmas inspiráció lehet mindannyiunk számára, amikor azt hisszük, a körülményeink áldozatai vagyunk, nem tehetünk semmit, el kell viselnünk a szenvedést. Stig így fogalmaz:

"Néha az az érzésed, hogy az élet megpróbál dobozba zárni. Az iskola dobozba zár. A munkád dobozba zár. A biztosítód is dobozba zár. De lehet, hogy te nem illesz ebbe a dobozba. Az is lehet, hogy Te egyáltalán nem akarsz semmilyen dobozban lenni, és az egyetlen kiút ebből egy sötét ösvényen át vezet. Nem könnyű meghozni a döntést, és nem könnyű végigmenni ezen az úton, de az érzés, hogy egy doboz csapdájában vagy, hát... Tehát belépsz a sötétségbe, és egyszer csak rájössz, hogy a sötétség nem is bánt. A szemed megszokja, és meglátod, hogy hova vezet ez az út. Gyakran el kell érned azt a pontot, ahol a hitbe kell vetned magad – vagy visszamész a dobozodba. Tehát ugrasz. A hit nem az ugráshoz kell, hanem az érkezéshez. A kettő közti különbség örökké érezhető. De mikor megérkezel, rájössz, hogy ez tanít meg repülni."

Ez az önismeret útja...

Ha Te is változtatni szeretnél az életeden, kérlek látogass el a www.onkep.com weboldalra és keress bizalommal!

Marinetta

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr2415913682
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása