Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

Ízek, imák, szerelmek - a való életben

2022. január 26. - Molnár Marinetta

ke_pernyo_foto_2022-01-26_10_56_05.png

Dia eddigi egész élete a kiszámíthatóságon, racionalitáson alapult, és kívülről tökéletesnek tűnt: megteremtette anyagi biztonságát, vezető lett kontrolling területen és férjhez ment. Szép és okos, ráadásul sikeres... Ez eddig elég szuperül hangzik, sokan pontosan ilyen életre vágynak.

dia_re_gi.jpeg

Azonban a válás hatalmas felismerést hozott számára: rájött, hogy az anyagias, gyakran felszínes/üres, kifelé „tökéletes, fancy élet”, a másoknak való megfelelés/bizonyítás nem teszi boldoggá. Hogy valami nagyon hiányzik az életéből, de ekkor még ő sem tudta, mi az.

Elindult ez önismereti úton – mit elindult, berobbant rá :D -, szakemberhez fordult, és nyitott a lelki folyamatok, a keleti filozófia irányába.

Jógaoktatónak tanult – korábban egy órát sem tudott komolyan venni -, és rátalált a meditációra. Elkezdett festeni. Pszichológiai előadásokat hallgatott és önismereti könyveket olvasott. A korábbi kifelé való megfelelés helyett a fókuszt magára, a lelkére, önvalójára helyezte.

271744728_659092682172343_7223563454004007925_n.jpegElkezdte rendbe tenni a saját érzéseit, lelkivilágát, értékrendjét, emberi kapcsolatait, szembenézett az elakadásaival, a rossz programjaival és megváltoztatta az egész világát. Rájött, mi volt az, ami hiányzott korábbi életéből: Önmaga. A saját vágyai, az igazi céljai, a valódi értékek. Felismerte, hogy a boldogságot nem az anyagi biztonság, a karrier vagy az határozza meg, hogy kapcsolatban van-e vagy sem, hanem az önszeretet, önazonosság. Hogy kizárólag olyan emberekkel veszi körbe magát, akik őszinték, pozitívak, valóban szeretik, igazak, támogatók. Rájött, hogy nincs szüksége annyi tárgyra, tulajdonra, nem kell ragaszkodni annyi mindenhez, mint korábban. Hogy csak olyan dolgokkal szeretne foglalkozni, amik örömmel töltik el. Megérkezett számára a bizonyosság, hogy bármi lehetséges és irányíthatja az életét. Minden érte történik.

Így is lett. Hónapokra kilépett a munka világából, eladta gyönyörű lakását, és most egy hátizsákkal és kiskutyájával, Daisyvel vág neki a világnak, kezdve Argentínával. Bónuszként eddig teljesen ismeretlen érzések is rátaláltak Diára egy vadonatúj kapcsolódás révén – de persze én sem árulhatok el mindent. ;)

dia2.jpeg

Semmi menekülés, semmi elvárás, csak egy cél: boldogan, önazonosan, szabadon élni. Nem a külvilág felé, hanem befelé figyelve.

Most, hogy leírom a történetét futkos rajtam a hideg, mert annyira jó érzés végig kísérni egy ilyen újjászületést. Bizonyára vannak néhányan, akik nem értik, miért adja fel valaki eddigi életét a bizonytalanért, de sokkal-sokkal többen vannak, akiknek igazi inspiráció Dia storyja. Hogy bármikor megváltoztathatod az életed. Dönthetsz úgy, hogy kilépsz a mókuskerékből, a megfelelési kényszerből. Hogy magadat választod. Az igazi értékeket, embereket, környezetet. Még ha fájdalmas is a szembesülés a régi éneddel, elakadásaiddal, programjaiddal. Mert így van értelme élni. Nos, így néz ki a valóságban az imádott Ízek, imák, szerelmek film - és még koránt sincs vége...

Ha Te is szeretnél változtatni az életeden, akkor látogass el a www.onkep.hu oldalra és jelentkezz egyéni coachingra!

Marinetta

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr6816824388
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása