Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

10 dolog, amit néha megengedhetsz magadnak

2021. szeptember 04. - Molnár Marinetta

ke_pernyo_foto_2021-09-05_7_23_37.png

Mostanában minden arról szól, hogy jól kell kinézni, egészségesen étkezni, tökéletesen viselkedni, profin megoldani a problémákat - és még sorolhatnám. Borzasztó nehéz lehet állandóan arra törekedni, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, ezért jólesik néha egy kis "bűnözés", amikor elengedhetjük a gyeplőt és teszünk arra, hogy ki mit gondol rólunk. Vegyünk 10 dolgot, amit időnként igenis megengedhetünk magunknak!

1. Édességek, hízlaló ételek

Értjük-értjük, fontos a diéta, a jó alak, és igen, szuper, ha egészségesen étkezünk, azonban ha ezt egyfolytában kínszenvedésként és lemondásnak éljük meg, előbb-utóbb feladhatjuk. Addig pedig folyamatosan feszülten fogunk reagálni mindenre, úgyhogy mind a magunk, mind környezetünk érdekében iktassunk be olykor egy nasi napot, amikor azt esszük, ami igazán jólesik. 

pexels-ella-olsson-3026810.jpeg

2. Kávé

Tudjuk, hogy a koffein növeli a pulzusszámot, azonban számos jó hatása is van egy csésze forró kávénak: segíti az anyagcserét, támogatja a zsír lebontását, javítja a szellemi teljesítményt és a koncentrációt. Azonban ami még szuper hír: van koffeinmentes kávé is, így igazából büntetlenül hódolhatunk kávé iránti szenvedélyünknek, ha csak a kávézás rituáléja hiányzik.

pexels-kaboompics-com-6067.jpeg

3. Lustálkodás, semmittevés

Sokan vannak úgy, hogy elképzelhetetlennek tartják, hogy haszontalanul teljen akár egy estéjük is. Félnek, hogy lemaradnak valamiről, kimaradnak egy buliból, nem találkoznak ezzel, vagy azzal. Pedig kevés jobb dolog van, mint egy lazulós, haszontalan nap, amikor csak magunkkal foglakozhatunk, elengedhetjük a mindennapok nehézségeit és töltődhetünk.

pexels-andrea-piacquadio-3807763.jpeg

4. Alkohol

Legyen szó egy baráti fröccsözésről, koktélozásról, egy gourmet borvacsoráról vagy egy jó kis gin tonicról, a lényeg a mértékletesség és az alkalomszerűség. Azonban a kellemes íz mellett általános egészségjavító hatást tulajdonítanak például a tokaji boroknak, emésztő- és idegrendszeri panaszok gyógyításában, vérszegénység megelőzésében fontos szerepük van. Javítja a fizikai ellenálló-képességet, csontképződés szempontjából kedvező a foszfortartalma miatt. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a mértékletes borfogyasztás (nőknek naponta 1 dl, férfiaknak naponta 2 dl fogyasztása ajánlható étkezésekhez kötve) kedvező hatású lehet a 45 éven felüli férfiak és az 55 éven felüli nők számára a koszorúér-betegség kockázatának csökkentését illetően.

pexels-maria-orlova-4946404.jpeg

5. Sorozatok

Sokan tagadják, hogy titokban sorozatokat néznek, és persze vannak, akik azt gondolják, hogy csupán a sekélyes emberek bámulják a képernyőt. Pedig van az az élethelyzet (mondjuk egy egész hetes otthonlét betegség miatt), vagy amikor kint hideg van és szakad az eső), amikor nagyon jólesik olyan történetet nézni, ahol nem kell gondolkodni, csupán sodródunk az eseményekkel. 

pexels-cottonbro-4009402.jpeg

6. Sírás

A legtöbb ember kényelmetlenül érzi magát, ha meglátják sírni, ezért sokan tagadják is, mondván ők nem sírós típusok. Nekem több ilyen ügyfelem is volt, akiknek meg kellett tanulniuk, hogy ez nem szégyen, sőt, borzasztó hasznos. Kijön a feszültség, nyugtat, és valahogy tisztábban látjuk a dolgokat egy kiadós sírás után. + Egy jó dolog hölgyeim: a szem körül kisimítja a ráncokat. :D 

pexels-polina-zimmerman-3958779.jpeg

7. Káromkodás

Igen, van az a helyzet, amikor egy "azt a hét meg a nyolcát", illetve a "kutya egye meg" nem tudja hűen kifejezni, amit érzünk. Persze érdemes vigyáznunk erre gyerekek előtt, és nem túl színvonalas, ha valaki folyamatosan úgy beszél, mint egy kocsis, de az is mérhetetlenül természetellenes tud lenni, amikor valaki túlzottan szofisztikáltan akar fogalmazni akkor is, amikor pedig helye van az érzelmeknek, indulatoknak is.

pexels-tima-miroshnichenko-5198256.jpeg

8. Előnytelen, de ultra kényelmes ruha

Van, aki elképzelhetetlennek tartja, hogy smink/hajzselé és tökéletes ruha nélkül menjen le akár a Sparba is, azonban időnként érdemes kipróbálni, hogy csupán pl. egy hosszú, bő (oversize) pulcsi és egy gumicsizma/bakancs van rajtunk (btw ez is tud stílusos lenni :D ), a hajunk pedig olyan, amilyen. Feldobhatjuk az outfitünket egy sapkával/kalappal, és akkor teljes az incognito. 

pexels-monica-turlui-7218641.jpeg

9. Nem tudom válasz

Mindig mindenre meg akarjuk adni a választ, ha pedig nem tudjuk, utánanézünk. És mi van akkor, ha nem tudjuk? Leginkább semmi! Úgyhogy nagy ritkán ezt igenis engedjük meg magunknak, akár akkor is, ha szimplán csak nem kívánjuk folytatni a beszélgetést.

pexels-polina-zimmerman-3958872.jpeg

10. Késés

Sokaknál kiveri a biztosítékot, ha akár csak néhány percet is késünk. Én személy szerint olykor még örülök is, ha egy barátom késik egy picit, mert akkor nem vagyok percre pontosan kiszámolva, ha esetleg nem készül el az étel. A lényeg: semmi probléma RITKÁN egy KEVÉS késéssel, csak mindenképp szóljunk annak, akit éppen várakoztatunk, hogy tudja, mire számíthat. 

pexels-andrea-piacquadio-3778569.jpeg

Összegzésként: talán mindennek az az alfája és omegája, hogy ne űzzük kényszeresen, ne akarjunk mindig tökéletesek lenni. Ha időnként elengedjük magunkat és csak lazulunk, engedjük, hogy azt tegyük, ami igazán jólesik, abból nagy baj nem lehet. 

Ha szeretnél továbbhaladni ezen az úton, és megváltoztatni az életed, kérlek látogass el a www.onkep.com oldalra és keress bizalommal!

Marinetta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr2016679940
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása