Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

Miért másképp?

2019. június 19. - Molnár Marinetta

A világ nem fekete és fehér. Személyiségünk, élethelyzeteink, problémáink sem azok. Ezért lehet az, hogy kilépvén egy-egy szakember ajtaján hiányérzetünk támad: valami még nem tiszta, nem teljes. Pláne, ha az a segítő elzárkózik más lehetséges megoldásoktól, technikáktól, mondván: az túl földhözragadt vagy éppen túl spirituális. Én számtalanszor jártam így, és állítom, nem jó érzés. Hiszem, hogy az igazság valahol félúton van. Ahol megnyugszik a lelked, miközben a racionális éned is elégedett.

Életünk során megannyi szerepkört töltünk be – némelyeket „fel kell” vállalnunk, míg másokkal az élet ruház fel – akár komfortos, akár nem. És lássuk be, jó néhány személyiségjegyünket nem olyan könnyű megszelídíteni és egymással összeegyeztetni. Mindehhez érkezik egy csomag - nevezzük életfeladatnak, sorsnak, karmának, vagy ahogyan jólesik -, ami számos esetben köszönőviszonyban sincs az elképzeléseinkkel. Sokan beletörődnek, hogy ez egy megoldhatatlan állapot, áldozatnak érzik magukat, akiket a Élet/Teremtő szenvedésre szánt, nincs mit tenni, nincs miben hinni. Mások pánikszerűen keresik a megoldásokat: könyvek, előadások, „jóakarók”, guruk hatására megszámlálhatatlan irányzat temérdek eszközét hívhatják segítségül – ami az esetek többségében csupán még nagyobb zavart okoz az ember lelkében, elméjében.

Én is átestem ezeken a szakaszokon, és vallom, hogy nincs "egy igazság". Éppen az emberi lét sokszínűségéből fakadóan számos út létezik, hogy közelebb kerüljünk saját magunkhoz, ahhoz az állapothoz, amikor jó érzés önmagunk lenni, tudjuk kezelni a személyiségünket, a kihívásainkat és képesek vagyunk hálával tekinteni az életünkre – még olykor a nehézségekre is. A titok abban rejlik, hogy miként állunk ehhez az izgalmas önismereti úthoz, és mennyire vagyunk kitartóak. Hiszem, hogy amennyiben lehetőséget és időt adunk magunknak arra, hogy rátaláljunk a saját igazunkra, módszerünkre, és merünk megnyílni magunk és mások előtt, a siker nem marad el. Ehhez az utazáshoz szeretnék segítséget nyújtani Neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr1514902414
süti beállítások módosítása