Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

A belső szépség

Ami igazán számít

2020. július 02. - Molnár Marinetta

ke_pernyo_foto_2020-07-02_9_35_46.png

"Mi a Szépség? Honnan jön, mit találunk rajta? Szép egy kéz? Egy nézés? Egy mozdulat? Túl az egészen, messzi mögötte érzek valamit. Valami végtelen jót és nyugodalmasat. Mi van rajtam szép? Semmi. Szép csak az lehet, (...) aki jóban van a világgal."

Márai Sándor tökéletesen körülírja, amit a szépségről gondolok. Igen, relatív, kinek mi tetszik, mi az esztétikus, mi a különleges, megkapó, lehet, hogy valaki épp a szabálytalanságot kedveli, vagy a szélsőségeset, van, aki a rejtőzködőt vagy a hivalkodót - ebben sosem lesz egyetértés. De ami szerintem fölülmúlja a szépséget, az az, amit az adott személy sugároz magából.

Ahogy Tolsztoj fogalmaz: "Úgy érzem, a mosoly teszi, amit egy arc szépségének neveznek; ha a mosoly hozzáad valamit az arc bájához, akkor az arc gyönyörű, ha nem változtatja meg közben, akkor mindennapi, ha elrontja, csúnya."

Fiatalabb koromban édesanyám mindig arra nevelt, hogy legyek nőies, igényes, mindig adjak magamra, sokat mosolyogjak, legyek kedves és segítőkész másokkal, és a boldogságot sugározzam magamból - örökké hálás leszek neki ezért a tanításért, mert tudat alatt is belém ivódott, hogy a szépség, a megjelenés egyik legfőbb komponense az, hogy mit sugárzol ki magadból és milyen vagy másokkal.

Sokáig nem is értettem, hogy egy-két lány, akiket ha megnéztem, igazából gyönyörűek voltak, de mégsem lehetett ezt mondani rájuk. Később jöttem rá, hogy a kisugárzásuk miatt. Mert szoborszerű szépségek voltak, de a Gyönyörűhöz kell még valami: a belső szépség. Hogy milyen gondolataid vannak. Hogy hogyan vélekedsz a világról. Hogy jót akarsz másoknak, vagy csak magaddal vagy elfoglalva. Hogy tudsz-e szeretetet adni, akár csak úgy, viszonzást nem várva. Hogy folyamatosan másoknál akarsz jobb, szebb, menőbb, gazdagabb lenni, vagy szimplán jól szeretnéd érezni magad a bőrödben.

A szelfik korában, ahol majdnem mindenki filterez, beállít, "szépségfunkcióz", levág egy picit innen, vagy onnan, sokan ugyanúgy, eltúlozva vannak kisminkelve, vagy akár szélsőségesen átszabva, mellimplantátumozva, talán ez még inkább megkülönbözteti az igazi szépséget. Hogy mi sugárzik belőle.

Bizonyára sokan átélték, hogy a külsejüket minősítik - ezen mindig ledöbbenek (bár sokat elárul, ha megnézzük, ki él ilyen eszközökkel). Olyan miatt bántanak valakit, amiről nem tehet, és ami miatt lehet, hogy különben is sokat bánkódott már. Amiről tehetsz, az az, hogy mit kezdesz a kapott testtel, hogyan gondoskodsz róla, és hogy mit képviselsz, mit sugárzol magadból. Hogy milyen a lelked. Közhelyesen hangzik, de így van. A legszebb smink az, ha rendben vagy magaddal és a világgal. 

 

Ha Te is azon vagy, hogy fejleszd magad és változtass az életeden, kérlek látogass el a www.onkep.com oldalra és keress bizalommal!

Marinetta

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr3015978518
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása