Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

De szeretnék már végre boldog lenni!

2020. július 05. - Molnár Marinetta

girl-1822702_1920.jpg

„De szeretnék már végre boldog lenni! Mikor jön már a jó? Miért mindig velem történik a rossz?” Ismerős mondatok, ugye?

A coaching üléseken többször indulunk erről a pontról. Miért, miért, miért? Azért is szeretem leírni ezeket a történeteket, mert teljesen másképp hat ránk, ha leírva olvasunk egy folyamatot, mint ha csak hallunk róla. Itt alkalmunk nyílik arra, hogy lássuk, miket ismételgetünk magunknak folyamatosan: „már végre”, „már mikor”, „mindig csak velem” és „rossz”... Beszédes felsorolás, ugye? Pedig csak az első 3 mondatot néztük végig. Gondoljunk bele, csak egy nap alatt hány negatív, türelmetlenkedő, lemondó, magunkat minősítő mondat kavarog bennünk, és gyakran ezt a panaszáradatot még a baráti körben is folytatjuk – még rosszabb esetben meg is erősítenek bennünket abban, hogy mennyire rossz nekünk. (Gyakran hozzák fel azt a pédát, hogy ha egy gyereknek folyamatosan azt mondják, hogy de buta, de ügyetlen vagy, el fogja hinni, és ezt veszi alapul a későbbi életében.) Tévedés ne essék, itt nem arra gondolok, hogy nem élhetjük meg a nehézségeinket, nem oszthatjuk meg mással a problémáinkat, és mindig művigyorral az arcunkon kell hamis képet mutatnunk a lelki állapotunkról. Nem. Itt arra célzok, hogy sokszor hajlamosak vagyunk belefeledkezni abba a helyzetbe, amiben épp vagyunk, ezáltal mindent feketében látni és teljesen elrugaszkodni a valós képtől. Ez már csak azért sem szerencsés, mert így szemellenzővel járunk a világban, és nem tudjuk észrevenni a jó, akár sorsfordító lehetőségeket, vagy pedig szimplán vállat vonunk és lemondunk róluk.

Nem könnyű út az önismeret. De életmentő tud lenni. Gondoljunk bele, hány évet pazarolunk el az önkorlátozó hiedelmeinkkel. A „boldogtalanság programmal”. A jó hír az, hogy ezen igenis lehet változtatni. A pozitív gondolkodás, életszemlélet nem csak a kiváltságosoké. Tanulható. Innentől pedig már a mi döntésünk lesz: maradunk abban, hogy nekünk mennyire rossz, vagy váltunk:  elindulunk egy új, sokszor nagyon nehéz, de önazonos és megértést, elfogadást, és boldogabb életet hozó úton.

Ha Te is hasonló helyzetben vagy, és/vagy szeretnél változtatni az életeden, kérlek látogass el a www.onkep.com oldalra és keress bizalommal!

Marinetta

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr9115982546
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása