Racionalitás és lélek találkozása - Vedd kezedbe az életed irányítását!

Önkép - Molnár Marinettával

Sosem késő új életet kezdeni

2020. október 24. - Molnár Marinetta

ke_pernyo_foto_2020-11-26_8_36_30.png

Bella sok csalódást követően levélben jelenkezett hozzám. Elmesélte, hogy mennyi kudarc érte magánéletében, pedig mindig a “menő” csajok közé tartozott, mindig bejött a pasiknak, és mégis… Idén lett 40 éves - ezt beszélgetéseink alatt folyamatosan hangoztatta -, és tavalyi szakítása óta újra egyedül van. Ráadásul úgy érzi, mindent belead a kapcsolataiba, és a végén mégis ő marad hoppon: általában őt teszik lapátra. Ami pedig félelmetes számára, hogy látja egy-egy barátnőjét, akik totálisan beleragadtak ebbe az állapotba, és félő, hogy nem tudnak kilépni ebből.

A személyes találkozásnál meglepődtem, ugyanis egy igazi barna bőrű, fekete hajú, dekoratív szépség ült velem szemben, olyan nő, akiről azt gondolnám, a férfiak törik magukat. “Igen, így is van, az elején alig tudom levakarni magamról a pasikat, de amint párkapcsolatról van szó, rövid időn belül megváltoznak a viszonyok, és teljesen kiszolgáltatottá válok.”

Kiderült, hogy Bella mindig is az urak kedvence volt, alig tud felmutatni olyan időszakot, amikor egyedül lett volna. Fiatalabb korában sűrűn váltogatta a fiúkat, és bevallja, hogy fontos volt számára, hogy a párja tehetős legyen. “Folyamatosan partikra jártunk, az egész baráti kör pénzes volt, így utólag látom, hogy felszínes kapcsolataim voltak. Kinek milyen autója, háza, táskái, ruhája van, hova utazgatnak… Folyamatosan a szuper életünkről agyonretusált képeket posztoltunk a fészre, én meg legtöbbször boldogtalan voltam. De akkor ezt nem éreztem, hajtott a versenyszellem. És most itt vagyok 40 évesen, és nem tudom, mit akarok az életemtől.”

fashion-3080626_1920.jpg

Kiderült, hogy Bellának többször volt abortusza is, mivel aktuális partnere nem akart gyereket, így válaszút elé állították: vagy a kapcsolat, vagy a gyerek. “Ma már tudom, hogy rossz döntéseket hoztam, de akkor úgy tűnt, nincs más megoldás”. Ahogy haladtunk előre a beszélgetésben, kiderült, hogy Bella egy kimondottan értelmes nő, senior könyvelő. Volt idő, amikor saját irodában is gondolkodott, de mindig lebeszélték róla, mondván ne váljon “munkamániás libává”, azt nem bírják a pasik. Így engedvén a mindig mindent tudó barátoknak, pároknak és családnak, 40 évesen teljesen össze van zavarodva, azt se tudja, ki is ő valójában és mit akar az élettől.

Komoly szembenézés volt ez a döntésekkel. Elengedett 2 babát, 1 házasságot, az önbecsülését, és most új alapokra szerette volna építeni az életét. Más lett a prioritás. Teljesen más értékrend. Döbbenetes pillanat volt, amikor Bella kimondta magáról, hogy igenis az anyagiak vezérelték az életét. Hogy azért, hogy megtarthassa státuszát, elviselte, hogy mellőzik, hogy nem tisztelik, hogy megcsalják. Hogy ennek alapján azt gondolhatták / gondolhatják róla, hogy ő egy üres, pénzéhes, buta liba. “És még csak liba sem, mert immáron 40 éves leszek!” Tört ki belőle a kínos nevetés.

Újratervezés. Új célok: önszeretet, értékes kapcsolatok, boldog szerelem, család, gyerek. Önmegvalósítás. Saját vállalkozás. Bella olyannyira belevetette magát, hogy elajándékozta márkás táskáit, ruháit. Levágatta és természetes árnyalatúra festette a haját, elhagyta a műszempillát, a hosszú körmöket, öltözéke letisztultabb, finomabb lett.

no_laza.jpg

A “fancy” edzőtermezést - ahonnan sokat posztolt - felváltotta a futás és a jóga. Elkezdtünk meditálni, imaginálni. Struktúra és lélek költözött az életébe. Mind testileg, mind lelkileg átalakult. Teljesen megváltozott a környezete is: új embereket engedett az életébe, olyanokat, akik a JÓt erősítik benne. Lassan ő is elkezdi hinni magáról, hogy szerethető. Ez nem megy egy csapásra. Tudatos, következetes munka eredménye. De jó úton vagyunk. Bella végre mer egyedül lenni, nem hajszolja a pénzt, az élvezeteket, és ami a legfontosabb: tanulja magát. Ő meglépte, és már most varázslatos a változás, pedig még csak az út elején tartunk. Mindegy hány évesek vagyunk, sosem késő új életet kezdeni.

Ha Te is hasonló helyzetben vagy, és/vagy változtatni szeretnél az életeden, kérlek látogass el a www.onkep.com oldalra és keress bizalommal!

Marinetta

A bejegyzés trackback címe:

https://onkep.blog.hu/api/trackback/id/tr8616256650
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása